torsdag 23. april 2015

Snickerskake

Her er Steffen's oppskrift på deilig Snickerskake!


Ingredienser


  • 6 egg
  • 5 dl sukker
  • 100 g melis
  • 100 g melange eller lignende (smør)
  • 1 pakke RITZ kjeks
  • 2 poser peanøtter
  • 2 plater mørk kokesjokolade
  • 2 ts vaniljesukker 
  • 2 ts bakepulver

Finn frem


  • Håndmikser 
  • Slikkepott 
  • 2 små og 1 stor bakebolle 
  • Ikea sin langpanne eller tilsvarende 
  • Bakepapir 
  • Kraftig pose til å knuse RITZ kjeks 
  • Skjærebrett 
  • God, stor kniv 
  • Stort kakefat (helst litt større enn formen) 

Gjør følgende


  • Sett stekeovnen på ca 180 grader 
  • Kle formen med bakepapir 
  • Grovhakk en pose med peanøtter 
  • Lag en liten åpning i RITZ kjeksposen, og legg kjeksposen i den andre posen som du hadde lagt klar. Begynn å knuse kjeksene (altså knekke i småbiter; ikke bruk hammer ☺) 
  • Bland inn hakkede peanøtter, bakepulver og vaniljesukker i posen (fjern helst folien fra kjeksposen først ☺) 
  • Skill eggehvite og eggeplommene (begge deler skal brukes) 
  • Stivpisk eggehviten og sukker i den store bollen 
  • Bland inn alt det tørre fra posen 
  • Fordel blandingen i formen og stek i 20-30 min (trenger ikke være gjennomstekt) 
  • Smelt smør og sjokolade i en liten skål/bakebolle 
  • Stivpisk melis og eggeplommer 
  • Hell den smeltede smør/sjokoladeblandingen i samme bolle som melis og eggeplommene, og pisk alt godt sammen 
  • Ta ut kaken når den er passe gylden i fargen, legg platen på formen og snu kaken opp-ned 
  • Fjern bakepapiret og skrap raskt av det som henger igjen på bakepapiret. Legg dette på kaken eller bruk det som smaksprøver ☺
  • Hell sjokoladeblandingen jevnt over og strø over innholdet i den andre peanøttposen til pynt
  • Sett kaken på en kald plass (kjøleskapet) med aluminiumsfolie over
Kaken har god holdbarhet/kan vare lenge hvis ingen spiser den opp (minst 1 uke)

Nyt kaken; den er kjempegod og full i mersmak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar